Doskonałe dania wychodzą tylko z rąk szefa, dla którego gotowanie to sztuka, a najwyższa jakość to standard. W restauracji Bona dowodzi właśnie taki mistrz - szef kuchni Kamil Urbaniak.
Gotowanie to dla niego sztuka, rzemiosło, a przede wszystkim sposób, by dostarczać emocji i niezapomnianych wrażeń. Każde danie, które wychodzi spod jego rąk, jest przemyślane w najmniejszym detalu. Nie chodzi tylko o smak, ale o całą historię, którą opowiada potrawa.
Uczestniczył w licznych kolacjach degustacyjnych w Polsce i za granicą. Pełnił rolę jurora w prestiżowych konkursach kulinarnych.
Docenia doskonałość w każdym wydaniu, dlatego sam nieustannie doskonali swój warsztat. U Kamila Urbanika nie ma miejsca na przypadkowość. Jest za to ciągła nauka, doskonalenie technik i poszukiwanie nowych inspiracji.
Jego kuchnia to gra kontrastów i nieoczywistych połączeń, balans pomiędzy włoską prostotą a artystycznym wyrafinowaniem.