Sezonowe Smaki i Aromaty
Zmienność sezonów inspiruje nas do ciągłego poszukiwania nowych smaków i technik kulinarnych. Z tej pasji odkrywania narodził się projekt kulinarny "For Season".
Dołączcie do nas i odkrywajcie razem z nami, co nowego kryje się w sezonowej kuchni! Co miesiąc nasz zespół kucharzy czerpiąc z obfitości natury, starannie dobierze dla Was świeże, lokalne składniki, by stworzyć dania, które podkreślą to, co najlepsze w danym sezonie.
Nie przegap naszych aktualizacji, aby być na bieżąco z najnowszymi propozycjami.
Wiosenne smaki
Przystawka / Appetizer | 29 PLN
Krem ze szparagów / jajko sous vide / smażone panko z oliwą truflową
Asparagus cream soup / sous vide egg / fried panko with truffle oil
Danie główne / Main dish | 69 PLN
Biodrówka jagnięca w pomarańczowym demiglasie / puree topinambur / sałatka ze świeżych ziół i rzodkiewki / prażone migdały
Lamb shank in orange demi-glace / Jerusalem artichoke purée / fresh herb and radish salad / toasted almonds
Deser / Dessert | 28 PLN
Lody z karczochów / sos karmelowo- pieprzowy / kandyzowany rabarbar / pistacje
Artichoke ice cream / caramel-pepper sauce / candied rhubarb / pistachios
Drink sezonowy / Seasonal drink | 49 PLN
Pineapple Moon
Do każdego zamówienia doliczany jest serwis w wysokości 10%.
A 10% service charge added to each order.
FOR SEASON
Menu przygotował:
Michał Kopsztajn, Szef Kuchni Restauracji Garnish Food&Wine
Drink skomponował:
Piotr Boruch, F&B Manager Garnish Food&Wine
Projekt FOR SEASON Grupy Hotelowej PI Apartamenty&Hotele, zarządzającej The Crown Hotel Handwritten Collection. Projekt promuje każdego z Szefów Kuchni we wszystkich hotelach zamiennie co dwa miesiące.
Bona Restaurant, Kuryer Restaurant, Sobre de la Mesa, Garnish Food&Wine.