Cena zawiera:
Amous bouche
Spaghetti di tonno in bagna cauda
Tuńczyk z sosem bagna cauda (wywodzący się z regionu Piemonte-Lombardia, tradycyjny domowy sos z czosnkiem i anchois)
Przystawka zimna
Ostrica, caviale, gelato al ravanello, burro di latticello
Ostryga, kawior, lody rzodkiewkowe, maślanka
Przystawka ciepła
Animella alla boscaiola, maionese alla maggiorana e funghi porcini
Grasica sos boscaiola, majonez z majerankiem i borowikami
Danie główne
Bottoni di olio e lime in salsa di cacciucco e polpo
Ravioli w stylu Bottoni faszerowane cacciucco na oliwie z oliwek i limonce, plastry ośmiornicy
Danie niespodzianka
Rane al burro, crema chantilly all’aglio e rosmarino
Żaby maślane, krem Chantilly z czosnkiem i rozmarynem
Danie główne
Brasato al Barolo e tartufo con cime di rapa
Wołowina duszona w winie Barolo z truflą i rzepą brokułową (cime di rapa)
Deser
Bonet piemontese
Tradycyjny deser z Piemontu
Zwycięzca wielu kultowych konkursów kulinarnych w Polsce oraz niemieckiego konkursu Next Chef w Berlinie. Obecnie sam zasiada jako juror w wielu prestiżowych konkursach kulinarnych w Polsce.
Swoje doświadczenie zdobywał we włoskich restauracjach wyróżnionych dwoma i trzema gwiazdkami Michelin.
Miał okazję przygotowywać dania dla takich osobistości jak prezydenta Barack Obama, Lenny Kravitz, Sting, Elton John i wielu innych.
W 2020 roku z restauracją Vistamare w Rosignano Solvay trafił do Przewodnika Michelin.
W 2022/2023 został nominowany do 100 Best Restaurant Poland Chef Akademia jako Ambasador kuchni włoskiej.
Obecnie jest szefem kuchni w Restauracji Bona (The Crown Hotel), w której odbędzie się kolacja.
Szef kuchni Mercure Katowice Centrum,
kontynuator tradycji rodzinnych (3 pokolenie).
Cukiernik, którego pochłonęła pasja do gotowania, a tradycje kulinarne w domu pozwoliły poszerzać gastronomiczne doświadczenie.
Ceniony Szef kuchni, tradycjonalista, specjalista kuchni międzynarodowej w nowoczesnym wydaniu.
Doświadczenie zdobywał w hotelach sieci Orbis i Accor. Wielokrotnie nagradzany i wyróżniany przez żółty przewodni Gault&Millau.
Z restauracją Winestone w hotelu Mercure w Katowicach wyróżniony w Poland 100 Best Restaurants , oraz Top 60 restauracji serwujących wieprzowinę QAFP. czestnik wielu wydarzeń i prestiżowych konkursów w kraju i zagranicą.
Pochodzący z Krakowa Executive Chef na New York University of Technology. Doświadczenie kulinarne zdobywał w różnych zakątkach świata, poznając i udoskonalając wiele rodzajów kuchni. Pracował m.in.: we włoskiej restauracji „Rottiseria” w Baassano Del Grappa, w restauracji żydowskiej „Arche Noach” w Wiedniu, był także Szefem kuchni i managerem w restauracjach: „Bożena B&B” w Nowym Jorku, „ Antipasti i Fandango” w Arizonie, oraz „The Boardwallk” w Lake George. Członek WACS-World Association of Chefs Societies, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Euro-Toques- Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy.
W chwili obecnej, oprócz oddawania się swojej pasji kucharskiej, zajmuje się uruchamianiem i naprawianiem lokali gastronomicznych, prowadzi szkolenia i prezentacje w zakresie nowoczesnych technologii i urządzeń w gastronomii.