Zabierzemy Cię w kulinarną podróż do słonecznej Italii, regionu Veneto — słynącego z sera Grana Padano, wysoko ocenianego na całym świecie wina valpolicella oraz różnorodnych owoców morza.
Granicząca z Wenecją Lombardia słynie z doskonałego risotto, cielęciny oraz lokalnego sera grana paese, przypominającego w smaku parmezan, który jest nieodzownym elementem kuchni włoskiej.
Amuse bouche
Gorgonzola,pera e rafano e caviale di AperolSpritz
Gorgonzola z gruszką i chrzanem oraz kawiorem AperolSpritz
Przystawka zimna
Baccala’ mantecato alla Veneziana
Dorsz w kremie po wenecku
Przystawka ciepła
La Casoeûla
La Casoeûla (danie mięsne kuchni lombardzkiej)
Danie główne
Risotto dellatradizione alla Milanese con Midollo alla piastra e timo
Tradycyjne mediolańskie risotto z grillowanym szpikiem i tymiankiem
Danie niespodzianka
Radicchio fritto e Acciuga marinara
Smażona radicchio i sardela marinara
Danie główne
Agnello, demi glace alla ciliegia, spuma di taleggio, funghi, blindi patate
Jagnięcina z wiśniowym demi glace, pianką z Taleggio, pieczarkami oraz blinem ziemniaczanym
Deser
Polenta Brule’, aromi di terra, crema di castagne e cioccolata,latticello croccante, salsa al caramello
Polenta Brule z ziemistym aromatem, kremem kasztanowo-czekoladowym, chrupiącą maślanką oraz sosem karmelowym
Zwycięzca wielu kultowych konkursów kulinarnych w Polsce oraz niemieckiego konkursu Next Chef w Berlinie. Obecnie sam zasiada jako juror w wielu prestiżowych konkursach kulinarnych w Polsce.
Swoje doświadczenie zdobywał we włoskich restauracjach wyróżnionych dwoma i trzema gwiazdkami Michelin.
Miał okazję przygotowywać dania dla takich osobistości jak prezydenta Barack Obama, Lenny Kravitz, Sting, Elton John i wielu innych.
W 2020 roku z restauracją Vistamare w Rosignano Solvay trafił do Przewodnika Michelin.
W 2022/2023 został nominowany do 100 Best Restaurant Poland Chef Akademia jako Ambasador kuchni włoskiej.
Obecnie jest szefem kuchni w Restauracji Bona (The Crown Hotel), w której odbędzie się kolacja.
Szef Kuchni z 10-letnim doświadczeniem, które zdobywał w kieleckich oraz krakowskich restauracjach. Specjalizuje się w nowoczesnej kuchni azjatyckiej, europejskiej oraz polskiej. Często w swoim menu, bazując na lokalnych produktach, łączy te kuchnie tworząc zaskakujące smakowo potrawy.
Każde, wychodzące spod jego ręki danie przygotowuje z wielką dbałością o szczegóły, co doceniane było podczas wielu prestiżowych konkursów na arenie polskiej oraz europejskiej. Zajął między innymi II miejsce w konkursie Nestle Chef Culinary Cup 2022. Obecnie pełni rolę Head Chefa w restauracji La Sora w Hotelu Binkowski Resort.