Cena zawiera:
AMOUS BOUCHE
Tris di finger food: schiacciatina con pomodorino confit, crostino fiorentino con cipolle stufate e fegato - acciugha fritta alla povera.
Trio przekąsek: schiacciata z pomidorem confit, grzanka florencka z duszoną cebulą i wątróbką, anchois w tempurze ‘alla povera’
WINO: Mazzei Belguardo Vermentino Toscana ITG 2022
PRZYSTAWKA ZIMNA
Tonno del chianti (carne di maiale marinta con sapore di tonno) e crema di ribollita
Tuńczyk Chianti (wieprzowina marinta o smaku tuńczyka) z kremem ribollita
WINO: Lilliano Chianti Classico DOCG 2019
PRZYSTAWKA CIEPŁA
Trippa toscana anntica ricetta rivisitata in chiave moderna
Starożytny przepis na flaczki toskańskie w nowej odsłonie
WINO: Gasparri Chianti DOCG 2021
DANIE GŁÓWNE 1
Pappardella ripiena al cinghiale
Pappardella nadziewana gulaszem z dzika
WINO: Talenti Brunello Di Montalcino DOCG 2016
NIESPODZIANKA SZEFA KUCHNI
Selezione di 4 oli di oliva di Altissima qualita
Wybór 4 bardzo wysokiej jakości oliw z oliwek
DANIE GŁÓWNE 2
Assaggio di Bistecca alla Fiorentina con crema di rucola spuma di pecorino toscano, patate fondenti, piccole verdure
Degustacja steku florenckiego z kremem rukolowym, toskańską pianką pecorino, topiącymi się ziemniakami i drobnymi warzywami
WINO: Mazzei Philip Rosso IGT Toscana 2017
DESER
Cantuccino scomposto
Dekonstrukcja cantuccino
WINO: Gasparri Vinsanto Del Chianti DOC
Zwycięzca wielu kultowych konkursów kulinarnych w Polsce oraz niemieckiego konkursu Next Chef w Berlinie. Obecnie sam zasiada jako juror w wielu prestiżowych konkursach kulinarnych w Polsce.
Swoje doświadczenie zdobywał we włoskich restauracjach wyróżnionych dwoma i trzema gwiazdkami Michelin.
Miał okazję przygotowywać dania dla takich osobistości jak prezydenta Barack Obama, Lenny Kravitz, Sting, Elton John i wielu innych.
W 2020 roku z restauracją Vistamare w Rosignano Solvay trafił do Przewodnika Michelin.
W 2022/2023 został nominowany do 100 Best Restaurant Poland Chef Akademia jako Ambasador kuchni włoskiej.
Obecnie jest szefem kuchni w Restauracji Bona (The Crown Hotel), w której odbędzie się kolacja.
Pochodzący z Krakowa, kucharz z bogatym doświadczeniem. Specjalizuje się w kuchni żydowskiej, co potwierdzają liczne międzynarodowe certyfikaty. W poszukiwaniu nowych inspiracji dużo podróżował po Europie i USA, gdzie uzyskał tytuł Executive Chef na New York University of Technology. Po powrocie do Polski pełnił funkcje Szefa Kuchni w wielu restauracjach, angażując się również w rozwój nowych obiektów gastronomicznych. Jako członek prestiżowych stowarzyszeń kulinarnych, z tytułem Master Chef i odznaczeniem za wkład w gastronomię, dzieli się wiedzą na pokazach i szkoleniach. Obecnie, poza pasją kulinarną, prowadzi prezentacje dotyczące nowoczesnych technologii w gastronomii i uczy skutecznego zarządzania w tej branży.
Executive Chef i właściciel Hotelu Hołubowski oraz Restauracji Tawerna Toscana w Pile, ceniony kucharz z wieloletnim doświadczeniem. Członek wielu prestiżowych organizacji kulinarnych, takich jak Amerykańska Federacja Kulinarna czy Światowe Zrzeszenie Szefów Kuchni (WACS), oraz honorowy członek Euro-Toques Poland. Ukończył Culinary Institute of America w USA, a następnie poszerzał horyzonty kulinarnego świata podczas podróży po Skandynawii, Azji, Hiszpanii, Niemczech i Turcji. Uzyskał prestiżowe certyfikaty od WACS, zdobywając miano pierwszego polskiego mistrza kuchni z certyfikatem CMC (Certified Master Chef). Aktywnie angażuje się w rozwój polskiej kuchni, pełniąc rolę Ambasadora w konkursie „Kulinarny Puchar Polski” i szkoląc młodych adeptów sztuki kulinarnej. Jego wkład w edukację gastronomiczną manifestuje poprzez organizację szkoleń dla uczniów szkół gastronomicznych i wsparcie ich udziału w konkursach kulinarnych. Zenon Hołubowski to nie tylko szef kuchni, lecz także aktywny promotor i edukator w polskim świecie gastronomii.
Aktualnie kieruje kuchnią centrum konferencyjno-bankietowego oraz restauracji "Dwie Rzeki" w malowniczych Balicach pod Krakowem. Jego droga do doskonałości kulinarnej rozpoczęła się na krakowskiej scenie gastronomicznej, jednak to podróże po Europie wzbogaciły jego umiejętności. Biorąc udział w licznych degustacjach i konkursach zarówno w kraju, jak i za granicą, zdobył nieocenione doświadczenie. Jego kulinarna droga zaowocowała możliwością pracy u boku mistrzów kuchni z gwiazdkami Michelin oraz ekspertów z The Culinary Institute of America. Dziś jako ambasador marki Violife Professional oraz reprezentant "Tygodnia Kuchni Polskiej", inspiruje i zachwyca swoją pasją do sztuki kulinarnej, przenosząc smaki i doznania z całego świata na talerze swoich gości.
Przez sześć sezonów pełnił rolę menadżera restauracji w prestiżowym programie "Hell’s Kitchen: Piekielna Kuchnia". Jako współwłaściciel projektu V4B Manager Zewnętrzny Gastronomii, skutecznie wpływa na zwiększenie zysków w restauracjach.
Konsultant, prowadzący i trener w ramach projektu "Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere" w Łazienkach Królewskich. Od ponad 11 lat poświęca się rozwojowi właścicieli biznesów gastronomicznych, kadry kierowniczej i ich zespołów.
Zasłynął także jako organizator lub współtwórca najważniejszych wydarzeń gastronomicznych w Polsce. Dodatkowo jest gospodarzem komentowanych kolacji, wydarzeń kulturalnych oraz konferencji, które przyciągają uwagę szerokiej publiczności.
Ostatnio skupia się na nowym, głośnym projekcie zatytułowanym "Grube Rozmowy", gdzie zaprasza wybitne postaci ze świata gastronomii, tworząc przestrzeń do fascynujących dyskusji. Jego zaangażowanie i wpływ w świecie kulinarnym stanowią inspirację dla wielu, tworząc niezapomniane doświadczenia zarówno dla profesjonalistów, jak i pasjonatów kulinariów.